Mengendalikan Kursus Dakwah

 • Felo Akademi Daie Muda YADIM 2024
  Pada 6 Mei 2024 lepas bertempat di Institut Latihan Dakwah YADIM(INDAH) di Sungai Semungkis Hulu Langat telah berlansung sesi perkenalan Felo Akademi Daie Muda YADIM yang lebih dikenali sebagai ADMY untuk tahun 2024 ini. Kali ini saya mewakil Felo untuk slot Silang Agama Dan Budaya dibawah kendalian Bro Shah Kirit… ( Read More )
 • Akademi Daie Muda YADIM 2024
  Pada 7 Mei 2024 yang lepas, Kami dari Global UNITY Network telah mengendalikan kursus dakwah dibawah Slot Silang Agama dan Budaya kendalian Felo ADMY Bro Shah Kirit. Seramai lebih kurang 32 orang pelatih-pelatih Akademi Daie Muda YADIM 2024 yang terdiri daripada lepasan universiti tempatan dan juga universiti antarabangsa dalam jurusan… ( Read More )
 • Kursus Asas Dakwah Fundamentals and Basics of Interfaith(FBI Lite)
  Alhamdulillah, selesai sudah kami mengendalikan Kursus Asas Dakwah Fundamentals and Basics of Interfaith(FBI Lite) untuk para pelajar Kolej Yayasan UEM(KYUEM) di Lembah Beringin. Jutaan terima kasih kepada pihak penganjur iaitu Musolla Community (Muscom) kerana sudi menjemput kami bagi mengendalikan kursus asas dakwah ini. Kursus ini memberikan pendedahan asas kepada dakwah… ( Read More )
 • Kursus Train of Trainer – Handling Murtad
  Kami dari Global UNITY Network telah dijemput mengendalikan kursus train of trainer – Handling Murtad yang dianjurkan oleh Majlis Agama Islam Negeri Melaka pada 4-5 Mac 2024 bertempat di Hotel Puteri Bay, Melaka. Seramai lebih kurang 35 orang peserta telah hadir dari pelbagai latar belakang yang rata-ratanya dari kalangan pendakwah… ( Read More )
 • Bengkel Istitabah Jabatan Mufti Pahang
  Kami telah dijemput oleh Jabatan Mufti Negeri Pahang untuk mengendalikan Bengkel Istitabah Pada 4 hingga 6 Disember 2023 bertempat di Hotel Darul Makmur Jerantut Pahang. Seramai hampir 40 orang para pelatih Panel Istitabah telah hadir dalam bengkel ini.
 • Kursus Intensif Fardhu Ain(KIFA) Mualaf JAWI
  Alhamdulillah, saya telah dijemput oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan(JAWI) Bahagian Pengurusan Mualaf untuk mengendalikan Kursus Fardhu Ain(KIFA) Mualaf pada 21 Oktober 2023 yang lepas bertempat di Kompleks Darul Hidayah Kuala Lumpur. Seramai Lebih kurang 30 orang para peserta yang berdaftar terdiri daripada kalangan Mualaf yang baru memeluk Islam dibawah… ( Read More )
 • Bengkel Tip & Trik Istitabah Jabatan Mufti Perak
  Global UNITY Network telah dijemput oleh Jabatan Mufti Perak untuk mengendalikan Bengkel Istitabah – Tip & Trik Istitabah pada 16-18 Oktober 2023 bertempat di Hotel Grand Baron, Taiping Perak. Pada bengkel kali ini, para peserta yang rata-ratanya adalah dari kalangan panel Istitabah telah diberikan pengisian tip dan trik bagaimana menjawap… ( Read More )
 • Kursus Creating Interfaith Activist(CIA) Siri2 – JAIPk
  Pada 15-18 Ogos 2023 yang lepas bertempat di Kota Bharu, Kelantan, kami dari Global UNITY Network telah mengendalikan kursus Creating Interfaith Activist Siri ke-2 kepada Guru-guru Agama Dakwah dari Jabatan Agama Islam Perak(JAIPk). Kursus selama 4 hari 3 malam ini para peserta diberikan pengisian berkenaan topik menyantuni Muallaf dan menguruskan… ( Read More )